Data en Routes

Datum Zondag 7 juni 2020
Locatie Domein Hofstade, Zemst (België)
Starttijden 9 – 10 uur | 110 km & 75 km
  10 – 12 uur | 20 km & MTB-routes
  10 uur | Land Rover Village open

Vanwege het COVID-19 virus heeft Jaguar Land Rover Benelux besloten de Challenge Against Malaria te verplaatsen naar juni 2021. Via de website houden wij u op de hoogte. Inschrijven is niet mogelijk op dit moment. Heeft u zich reeds ingeschreven? Dan nemen wij contact met u op.

Wij wensen u veel sterkte en gezondheid toe.

 

Zondag 7 juni 2020, Domein Hofstade, Zemst, België

Vanaf domein Hofstade is er een echte challenge uitgezet van 75 km en 110 km. Als warming up is er een prachtige fietsroute langs het kanaal waar je als fietser kan genieten van de rust en ruimte. Met een doorsteek langs het befaamde Rock Werchter terrein komt de route in het Hagenland aan. Hier wordt heuvelachtig terrein toegevoegd waarna er even een pauzeplaats is voor beide afstanden. De route van 110 km passeert het geboortehuis én standbeeld van Eddy Merckx. Na de heuvels volgen er in de ‘finale’ nog enkele kilometers over de kasseien om de challenge compleet te maken.

De familieroute van 20 km neemt je mee door de mooie natuur rondom Hofstade en Kampenhout. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van autoluwe wegen. Langs het kanaal en de weilanden word je meegenomen door het Dijleland. Tijdens de tweede helft van de route passeer je verschillende bospassages om zo weer neer te strijken op het domein Hofstade.

De MTB-routes van 25 km en 45 km brengen je door de weilanden met gave vergezichten, naar bosweggetjes die overlopen in mooie singletracks door de bossen rondom Kampenhout. Ondanks beperkte hoogtemeters is de route door het Dijleland uitdagend genoeg om je MTB skills te testen of aan te wenden.

Alle routes zijn onder voorbehoud.

Datum Zondag 14 juni 2020
Locatie Sportcentrum Papendal, Arnhem (Nederland)
Starttijden  9 – 10 uur | 110 km & 75 km
  10 – 12 uur | 20 km & MTB-route
  10 uur | Land Rover Village open

 

Zondag 14 juni 2020, Sportcentrum Papendal, Nederland

De routes van 75 km en 110 km leiden je over de Posbank en door het prachtige fietsgebied de Veluwe. De Posbank behoort tot Nationaal Park Veluwezoom. Het biedt ruim 5.100 hectare bos, heide, zandverstuivingen en statige landgoederen ten oosten van Arnhem. Een prachtige omgeving en populair trainingsgebied voor de profs. Er zijn diverse beklimmingen zoals de Emma Piramide, Posbank, Holleweg, Lange Juffer en Zijpenberg met stijgingspercentages van maximaal 10%. De hoogteverschillen op de Posbank dagen je dus uit even flink op de pedalen te gaan staan. Bos, heuvels, heide, weilanden je fietst er allemaal doorheen en dat is precies de natuur die de Veluwe rijk is. Een ideaal fietsgebied! Met start en finish op Sportcentrum Papendal maakt het sportieve feetje compleet. Daar kun je na afloop nagenieten van je gedane inspanning!

De familieroute van 20 km brengt je al fietsend door de verrassende natuur rondom Sportcentrum Papendal. Genieten van fietsen is hier het motto; je rijdt door de bossen en bezoekt de Ginkelse heide waar de Spaanse Sayaguesa runderen vrij grazen.

De 40 km MTB-route is uitdagend met mooie single tracks. Het wordt afgewisseld met langere bospaden waar je even snelheid kunt maken. Er is gekozen voor een veelzijdige route, niet zozeer de hoogtemeters die het verschil maken maar je techniek en inhoud kan je hier zeker testen! De wonderschone natuur maakt dat je je inspant en ontspant tegelijk!

Alle routes zijn onder voorbehoud.

Land Rover