Waarom en waarvoor

Vanwege het COVID-19 virus heeft Jaguar Land Rover Benelux besloten de Challenge Against Malaria te verplaatsen naar juni 2021. Via de website houden wij u op de hoogte. Inschrijven is niet mogelijk op dit moment. Heeft u zich reeds ingeschreven? Dan nemen wij contact met u op.

Wij wensen u veel sterkte en gezondheid toe.

 

Waarom, waarvoor
We leven in een wereld waarbij je met heel veel dingen het gevoel bekruipt dat ze gebeuren maar dat je er niets aan kunt doen; ze zijn te groot en niet beïnvloedbaar. Malaria is misschien ook wel één van die dingen, een vreselijke ziekte die onstopbaar lijkt. Toch is dit gelukkig niet zo. Zelfs de meest vreselijke ziekte is te stoppen! Er zijn 2 mensen die 30 jaar geleden dachten hier moeten we wat aan doen, dit kan niet langer: David Robertson en Julia Samuël.

De oplossing is namelijk relatief eenvoudig. Wanneer je ’s nachts onder een net slaapt word je niet besmet. Dus wanneer je netten verspreidt in de kwetsbare gebieden neemt het aantal slachtoffers door malaria af. David en Julia verspreiden met hun Defender netten om malaria te voorkomen. Een simpele maar zeer doeltreffende methode. Hun Defender is inmiddels meer dan 20 jaar oud en toe aan vervanging. Dit is onze missie; genoeg geld ophalen om de Defender te vervangen en de missie om malaria een halt toe te roepen door te laten gaan.

Marc Bienemann, Algemeen directeur Jaguar Land Rover Benelux

 

 

 

Land Rover